Fouten bij het verhuizen

De 10 meest voorkomende fouten bij verhuizen

Als je binnenkort gaat verhuizen, leer je best uit deze 10 meest gemaakte fouten bij een verhuis.

1. Je verhuizing onvoldoende voorbereiden

Een verhuis plannen doe je best 2 tot 3 maanden voor de definitieve verhuis. Wachten tot de allerlaatste minuut maakt de verhuis niet alleen lastiger voor jou en je gezin, maar je riskeert ook dat je teveel betaalt. Begin zeker tijdig met plannen wanneer je een internationale verhuis plant.



2. De verkeerde periode kiezen om te verhuizen

Vermijd een verhuizing tijdens de drukke zomer, vakanties, weekenden of aan het begin en einde van de maand. Zo riskeer je dat de verhuisfirma niet meer beschikbaar is.



4. De mogelijkheden niet goed afwegen

Misschien wil je op je eentje verhuizen zonder de hulp van een verhuisbedrijf. Maar dat lukt meestal niet. Er zijn vaak teveel bijkomende, onvoorziene kosten, tijd en werk die het niet waard maken om zelf je verhuis te organiseren.



5. Verhuisbedrijven niet vergelijken

Hoewel het makkelijker is om het eerste bedrijf dat je vindt te selecteren, is het toch beter om meer dan één verhuisfirma te contacteren. Meerdere offertes opvragen voor je verhuizing zorgt voor een realistischere prijs voor je verhuis.










6. Geen gedetailleerde offerte opvragen

Hoewel een schatting van de kosten van een verhuizing via telefoon of e-mail genoeg is voor de meesten, is het toch beter om een vertegenwoordiger van de verhuisfirma te vragen om langs te komen. Hij zal vaak vrijblijvend een correcte inschatting maken van de verhuis en de prijs.



7. Niet je hele inboedel aan de verhuizers laten zien

Heb je je verhuizer gekozen, toon ze dan al je bezittingen. Dit helpt hen bij het inschatten wat verhuisd moet worden, hoe het gestapeld moet worden en waar alles in je nieuwe woning geplaatst moet worden. Huur een opslagruimte voor de goederen die je niet meteen nodig hebt op jouw nieuwe locatie.



8. Je verhuisbedrijf niet nagaan

Vergewis je ervan dat je favoriete verhuisfirma beschikt over alle nodige erkenningen en verzekerd is. In de verhuissector is er nogal wat zwart werk. Ook nemen sommige verhuizers het niet te nauw met de kwaliteit van het geleverde werk. Vraag steeds enkele referenties en de vergunningen op.



9. Je bezittingen onveilig verpakken

Bespaar niet op je verpakkingsmateriaal. Elk goed vraagt degelijk inpakmateriaal voor je verhuis en de juiste techniek. Glaswerk, kunstvoorwerpen, zware goederen, … vragen om een gepaste oplossing. Vergeet ook niet om je dozen te labelen!








10. De verhuisovereenkomst niet nalezen

Lees altijd de volledige documentatie na die je ontvangen hebt van je verhuizer. Vergewis je ook steeds van de kleine lettertjes in het voorgestelde contract. Sommige verhuizers durven immers extra kosten aan te rekenen voor onnodige supplementen.









Bespaar op je Verhuisprijs

Bereken hier de prijs voor je verhuis. Vul vertrek en bestemming in:

onze erkenningen






"Snel een korte e-mail voor de uitmuntende service van je verhuisfirma! Alles verliep vlekkeloos en met zorg. "






"Mijn waardering voor de verhuizing van het complete hoofdkantoor van onze 19 Belgische Gamma vestigingen. Het was een geoliede machine! "