Inpaktips

Top 10 inpaktips

Mensen die ervaring hebben met verhuizen (plaatselijke of internationale verhuizing) zullen je vast vertellen dat het inpakken zorgvuldig moet gebeuren. Het is zelfs zo dat het inpakken vaak de meeste tijd in beslag neemt van het hele verhuisproces. Inpakken is, ondanks de ontmoedigende reputatie, vrij goed te doen indien je weet wat je aan het doen bent.

Hier onze top 10 inpaktips voor een snellere en gemakkelijkere verhuizing:

1. Begin zo vroeg mogelijk

Om te voorkomen dat je je moet haasten of dat je per ongeluk iets misplaatst of vergeet, is het aangewezen zo vroeg mogelijk te beginnen met het inpakken. Wie ervaring heeft zal het beamen dat je minstens 2 maanden voor de verhuisdatum zou moeten beginnen. Ja, je leest het goed, minstens 2 maanden van tevoren. Je kunt beginnen met het inpakken van voorwerpen die je niet vaak gebruikt. Gaandeweg kan je belangrijker dingen inpakken.



2. Gooi onnodige rommel weg

De gemakkelijkste manier van inpakken is door er eerst voor te zorgen dat je enkel het essentiële meeneemt naar jouw nieuwe woonst. Bijvoorbeeld: heb je die oude plastic mand echt nog nodig? Zou het niet economischer (en vlugger) zijn om een nieuwe televisie te kopen, in plaats van die oude, zware televisie mee te zeulen? Hoeveel kleren in jouw kleerkast draag je nog? Hoeveel passen niet meer of zijn uit de mode?

Het is misschien wel het ideale moment om jouw hebben en houden eens onder de loep te nemen. Wat heb ik, wat wil ik behouden en waar kan ik best zonder? Je kunt jouw ‘rommel’ schenken of verkopen aan vrienden en familie of aan een kringloopwinkel,... alvorens je de goederen op het containerpark gooit.



3. Voorzie een doos met kleren en toiletartikelen voor de verhuisdag zelf en de dag erna

Dit survival pakket helpt je door de eerste dagen van jouw verhuis. Zo heb je alles meteen bij de hand en hoef je niet meer op zoek te gaan in al jouw verhuisdozen. Wees er zeker van dat je dit survival pakket goed labelt zodat je weet welke doos je eerst moet openen.

Andere dingen die je in dit pakket kunt stoppen zijn:

  • Verlengsnoeren en batterijen
  • Verhuismaterialen zoals stanleymessen, scharen, messen, tape, handschoenen, etc.
  • Wegwerpbestek
  • Basisgereedschap zoals een hamer en een schroevendraaier



4. Heb een voorraad van inpakspullen

Je kan nooit genoeg tape, noppenfolie, piepschuim, stiften en dozen hebben. Voordat je met het inpakken begint, is het slim om dit inpakmateriaal op voorraad te hebben. Vergeet ook niet om een plakbandroller en een labelmaker klaar te zetten.










5. Label breekbare objecten

Wees er zeker van dat de dozen die elektronica, servies en kunst bevatten als breekbaar gelabeld zijn. Zo weten de verhuizers dat ze zorgvuldig met deze dozen om moeten gaan.



6. Wikkel porselein, kristal en glaswerk individueel in

Je moet deze delicate voorwerpen nooit zonder individuele bescherming opstapelen. De bodem van de doos zou met noppenfolie bedekt moeten worden waarna elk voorwerp individueel verpakt dient te worden.



7. Laat in de dozen geen ruimte vrij

Ongeacht van wat je aan het inpakken bent, zorg ervoor dat er geen vrije ruimte in de doos overblijft. Door deze vrije ruimte kunnen de voorwerpen in de doos tijdens transport bewegen wat tot schade kan leiden. Je kunt oude kleren, handdoeken en inpakpapier gebruiken om deze open ruimtes te vullen.



8. Pak jouw bezittingen per kamer in en label deze overeenkomstig

Dit is een geweldige tip voor het snel en gemakkelijk uitpakken als je eenmaal in jouw nieuwe woonst bent aangekomen. Pak jouw spullen in afhankelijk van de kamer waarin die behoren. Vergeet niet om te labelen!










9. Stop zware dingen aan de onderkant van de dozen

Door zwaardere bezittingen onderaan te plaatsen in de doos staan de dozen stevig op de grond. Plaats nu alle lichtere voorwerpen bovenop de zware. Hierdoor riskeer je niet dat de lichte voorwerpen beschadigd geraken door de druk van de zware voorwerpen. Dit principe geldt tevens tijdens het inladen van de vrachtwagen. Laad eerst de zwaardere dozen in en laad de lichtere dozen pas als laatst in.



10. Als je dure of breekbare voorwerpen hebt, overweeg dan om professionele hulp in te roepen

Ben je de trotse eigenaar van een pianovleugel, waardevol schilderij of antiek dan zou je het zeker moeten overwegen om een betrouwbare verhuisfirma in te huren die ervaring heeft met inpakken en van dergelijke delicate goederen. Dit zal je natuurlijk wat meer kosten, maar jouw kostbare eigendommen zullen dan ook veilig en verzekerd verhuisd worden.






Bespaar op je Verhuisprijs

Bereken hier de prijs voor je verhuis. Vul vertrek en bestemming in:

onze erkenningen






"Snel een korte e-mail voor de uitmuntende service van uw verhuisfirma! Alles verliep vlekkeloos en met zorg. "






"Mijn waardering voor de verhuizing van het complete hoofdkantoor van onze 19 Belgische Gamma vestigingen. Het was een geoliede machine! "